Skip to content

Nottingham Analogue

Waarom Nottingham Analogue

Nottingham Analogue is een Engelse fabrikant die draaitafels maakt van zeer hoog niveau. Ze zijn gemaakt met maar één doel: muzikaliteit bieden.
Daarnaast vinden wij het ontwerp van Nottingham Analogue zeer fraai.

 

Onze Showmodellen

Nottingham Analogue Spacedeck

De Nottingham Analogue Spacedeck is een de meest populaire draaitafels. Het 37 mm plateau is op zijn eigen chassis gemonteerd en draait op het klassieke bronzen lager van Nottingham Analogue. De motor/katrolconstructie is gemonteerd in een eigen behuizing die los van het chassis van de draaitafel zit. De enige verbinding is de aandrijfriem, dit helpt voorkomen dat audioresonanties door het chassis van de draaitafel worden overgedragen.

Beschikbare upgrade-opties zijn: tweede armbevestiging voor linkerkant, HD (Heavy Duty) upgradekit bestaande uit de 25 mm grafiet 'mat'. Hoogglans zwarte afwerking (kleuropties tegen meerprijs).

Lyra Delos MC-element

Ons showmodel van de Nottingham Analogue Spacedeck is voorzien van een Lyra Delos MC element.
Waar andere merken beginnen met instapmodellen voor relatief lage prijzen, begint Lyra voor de Delos direct met een fors bedrag. Lyra's doel is duidelijk: geen concessies doen en ook in het basismodel al zoveel mogelijk kwaliteitsbepalende onderdelen, materialen en constructies integreren. Delos presteert al zo enorm goed, dat het kan concurreren met topmodellen van andere merken.
Belangrijke kwaliteitsbepalende factoren van Lyra Delos zijn onder andere de 'new angle technology', een body dat is gegoten uit één stuk aluminium voorzien van een non-parallelle vorm voor minimale resonantie, een boron cantilever en een microridge stylus.

Over Nottingham Analogue

Nottingham Analogue werd meer dan vier decennia geleden in Groot-Brittannië opgericht en produceert enkele van de beste draaitafels ter wereld. Het primaire doel van betere analoge LP-weergave is om te genieten van elk laatste stukje muziek begraven in de tijdloze grooves, en de ontwerpfilosofie van Nottingham Analogue doet precies dat. Het basis ontwerpidee, verwerkt in negen modellen, is om het plateau, de arm en de motor te bevrijden van de met resonantie beladen, doosachtige basis die in het verleden de meeste draaitafels huisvestte. Met behulp van motoren met een laag koppel en materialen die wonderbaarlijk goed samenwerken, creëert Nottingham Analogue een reeks draaitafels die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar (en nog belangrijker) voor het oor. De Nottingham Analogue unipivot toonarmen zijn ontworpen met hun draaitafels in het achterhoofd, lichtgewicht en toch robuust, waardoor de stylus zijn werk kan doen met een minimum aan interferentie.

Producten / Series

Nottingham Analogue Interspace Junior

De Nottingham Analogue Interspace is de draaitafel waarbij de makers van Nottingham Analogue hun uiterste best hebben gedaan om een zo betaalbaar mogelijke draaitafel te maken die toch in staat is de Nottingham-sound te produceren. De Nottingham Analogue Interspace heeft dezelfde motor en snaar als alle duurdere draaitafels van Nottingham. Het verschil zit in het gewicht van het draaiplateau en het chassis maar desondanks zijn zowel het draaiplateau en chassis nog steeds van een relatief hoge massa. De draaischijf van de Nottingham Analogue Interspace weegt 6,5 kg en de gehele draaitafel heeft een gewicht van 12,5 kg. Nottingham Analogue  Interspace wordt standaard uitgevoerd met de Interspace Arm. Dit is een mooie lichte arm die nauwelijks onderdoet voor de duurdere Ace Space Arm.

Nottingham Analogue Hyperspace

Het principe van de Nottingham Analogue Hyperspace is hetzelfde principes als de draaitafel Ace Spacedeck, maar deze draaitafel heeft een 58 mm aluminium plateau met een 25 mm grafiet 'mat' en is gemonteerd op een eigen chassis. Het soepel lopende hardmetalen/bused bronzen lager zorgt ervoor dat de lager olie een constante, gelijkmatige stroming rond de spil-as behoudt. De motorbehuizing is gescheiden van het chassis (zoals het Spacedeck) en kan indien nodig een tweede toonarm opnemen. Hoogglans zwarte afwerking (kleuropties tegen meerprijs).

Nottingham Analogue Dias

De recent ontwikkelde Dais van Nottingham Analogue is de ultieme draaitafel-upgrade. De Dais is de elite prestatietafel van Nottingham en biedt ultra-high-end prestaties die de Anna Log benaderen, maar in een minder uitgebreid, betaalbaarder pakket.

Nottingham Analogue heeft zich altijd bezig gehouden met waar mensen hun draaitafels op zetten, vooral glas en spikes, dus de basisplaat voor de nieuwe Dais bestaat uit een relatief dunne platformbasis waaronder zich voor 90% dempend materiaal bevindt. Wanneer dit dempende materiaal op het gekozen oppervlak wordt aangebracht, ontstaat er meer een 'huwelijk' tussen de draaitafel en het oppervlak.

Nottingham Analogue Annalog

Een van de favoriete Nottingham Analogue draaitafels. De Nottingham Analogue Annalog-draaitafel is een meesterwerk in het beheersen van ongewenste resonanties. Het mooie houten chassis (of 'log') is gemaakt van sapele of verouderd eiken. Elke 'log' wordt gemaakt door secties van het hout op een draaiende manier met elkaar te verbinden, waardoor de audiofrequenties zich van de plaat kunnen verspreiden. Het samenstel van plateau, lager en spindel is hetzelfde als op de Dais-draaitafel en wordt ook standaard geleverd met een eigen voeding. De AnnaLog biedt indien nodig plaats aan twee toonarmen. Zwart glanzende afwerking voor het plateau en de basis met kleuropties beschikbaar tegen meerprijs.

Nottingham Analoque Deco

De Nottingham Analogue Deco is een draaitafel gebouwd voor de vinylliefhebber. Hi ziet er niet alleen een beetje anders uit, maar heeft ook de 'wow'-factor als je naar de muziek luistert. Het is even wennen, omdat de details die uit het vinyl komen in het begin enigszins overweldigend kunnen zijn. Het ontwerp van de draaitafel van zware legering/grafiet is getrapt en taps toelopend, wat deze draaitafel een verbazingwekkend vermogen geeft om de audioresonanties te beheersen en te verspreiden. De Notthingham Analogue Deco heeft een verstelbare, gelaagde basissokkel die prachtige dempingseigenschappen geeft en de gebruiker in staat stelt om zijn/haar eigen favoriete geluid te creëren. Standaard geleverd met eigen voeding. Plateau en voetafwerking, hoogglans zwart met kleuropties beschikbaar tegen meerprijs.