Skip to content

VIVID AUDIO

Waarom Vivid Audio?

Al vanaf onze eerste kennismaking met Vivid Audio waren we onder de indruk en wisten we, deze speakers geven het geluid en weergave van muziek waar we al zo lang naar op zoek zijn.  

Over Vivid Audio

Vivid Audio is fabrikant van innovatieve, toonaangevende, high-end luidsprekers. In hun producten hoort u de compromisloze ontwerpbenadering terug. Vivd luidsprekers realiseren een niet te vergeten luisterervaring door het gebruik van zelfontwikkelde én geproduceerde luidsprekers, filters en luidsprekerkasten. Daarmee hoort Vivid bij een zeer selecte groep van fabrikanten. Het oog wordt ook niet vergeten: elke kast is uitgevoerd in een luxe metaal- of parelmoerlak, die met de hand wordt gepolitoerd om de diepe glans echt te laten schitteren.

Laurence Dickie en de Nautilus

Vivid Audio is in de vroege jaren 2000 opgericht door Philip Guttentag (marketing & sales) en Laurence Dickie (research & development). Al snel na het oprichten van Vivid Audio hebben zij in een korte periode verschillende prijswinnende luidsprekers ontworpen. Laurence Dickie is ook de ontwerper van de roemruchte B&W Nautilus luidspreker. Hij leidt nu een enthousiast R&D-team, dat de bij de Nautilus opgedane ervaring combineert met actuele kennis om te komen tot de Vivid luidsprekers. 

Unieke luidsprekers en design

Vivid Audio heeft een aantal unieke luidspreker-units ontwikkeld. Ook de kasten zijn een eigen ontwikkeling, gedicteerd door de eisen die Vivid Audio stelt aan muziekweergave. Daarnaast is het mogelijk om de Vivid luidsprekers is bijna iedere kleur te bestellen zo zijn er circa 988.243 verschillende kleurstellingen mogelijk! 

Lees de Tech Talk brochure voor meer informatie over de ontwikkeling van de luidsprekers en luidsprekerkasten.

Producten / Series

De allereerste Vivid Audio luidspreker was de in 2004 geïntroduceerde B1 uit de Oval serie. Deze Oval serie is in 2017 vervangen door de Kaya serie. In 2008 is de top-lijn Giya gelanceerd, die in de loop der jaren is geëvolueerd tot een serie 2. Welke tot 2024 het absolute topmodel was. In maart 2024 is de Moya M1 gelanceerd welke nu het nieuwe meesterwerk van Vivid Audio is.

Het bijzondere aan Vivid Audio luidsprekers is dat alle modellen behalve de Moya M1, waarbij de D26 en de D50 vernieuwd zijn, gebruik maken van dezelfde drivertechniek waardoor elke Vivid hetzelfde cleane geluid weergeeft. De D26 tweeter wordt bijvoorbeeld in alle Vivid Audio modellen gebruik.

Moya Serie

 

De Vivid Audio Moya M1 is een meesterwerk van geluidstechnologie en perfectie. Het is ontstaan uit de visie van Laurence Dickie en vertegenwoordigt het streven naar het allerbeste in geluidsweergave. Opvallend is dat deze innovatie plaatsvond tijdens de wereldwijde pandemie, een periode van intense creativiteit.

Met zijn verfijnde ontwerp, heeft de Moya M1 een indrukwekkende uitstraling. Het elegante design, met krachtige basdrivers, trekt de aandacht in elke ruimte.

De kern van de Moya M1 is zijn vermogen om elk muziekgenre met moeiteloze gratie weer te geven. Met krachtige bas en een breed frequentiebereik onthult de Moya M1 verborgen details en emoties in de muziek, waardoor luisteraars worden meegenomen op een meeslepende reis.

De Moya M1 is meer dan alleen een luidspreker; het staat symbool voor onvermoeibare toewijding aan geluidskwaliteit. Elk onderdeel is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd, waardoor de Moya M1 de essentie van geluidsperfectie belichaamt.

Of het nu gaat om het prachtige ontwerp, de krachtige prestaties of de indrukwekkende luisterervaring die het biedt, de Vivid Audio Moya M1 garandeert een sonische ervaring die de verbeelding overstijgt en een blijvende indruk achterlaat op elke liefhebber van geluid!

.

Giya Serie

 

De Giya Serie met de G1 als topmodel wat tot maart 2024 het vlaggenschip van Vivid Audio en een van werelds meest herkenbare speakers.
Wat bij de Giya speakers meteen in het oog springt is de vormgeving.

Voordat de Giya serie in 2008 werd gelanceerd gokken we dat je nog nooit zulke sprekers hebt gezien; en je hebt zeker nog nooit zulke sprekers gehoord.

De Giya serie is een directe, bewuste uitdaging voor elke esthetische en akoestische conventie. Maar het is een rebel met een doel: er zit een coole, nauwkeurige technische logica achter elke lijn en elk detail. En als je je ogen er niet van af kunt houden, stel je dan het effect op je oren voor. Massief, kamer vullend en toch verbazingwekkend relaxed geluid, dat verborgen subtiliteiten en nuances onthult in de muziek waar je het meest van houdt. Omarm het buitengewone.

De radicale vorm wordt bepaald door beproefde akoestische principes die tot hun logische conclusies zijn doorgevoerd, los van conventionele wijsheid en constructietechnieken. Elk element van het ontwerp is het product van baanbrekende innovatie, van Vivid’s gepatenteerde, met de hand gebouwde aandrijfeenheden tot de geavanceerde vacuümgeïnfundeerde composietbehuizing. Elk detail is overwogen en verfijnd in Vivid’s niet-aflatende zoektocht om resonanties en reflecties te elimineren – en uw luisterplezier te vergroten.

Het doel van Giya-luidsprekers is simpel: u een zo duidelijk mogelijk beeld van de muziek geven. Geen vervorming of kleuring in het geluid, niets dat afbreuk doet aan de prestaties. Perfecte helderheid en precisie in elke noot en ademhaling. Zelfs nummers die je al een miljoen keer hebt gehoord, klinken fris, vol nieuwe details om te ontdekken en van te genieten. Om dit te bereiken is een werkelijk opmerkelijke, gepatenteerde technologie nodig. En zijn ware genie ligt in het feit dat je hem tijdens het werk nauwelijks zult opmerken.

De Giya serie bestaat uit de Giya G4, G3, G2 en het absolute topmodel is de Giya G1 Spirit.
Maar zelfs de kleine Giya G4 series 2 heeft eigenlijk dezelfde luidsprekerbezetting als dat van het topmodel de Giya G1 Spirit. Weliswaar terug geschaald maar zeker niet minder van kwaliteit.

 

Kaya Serie

De Kaya-lijn, die zijn naam ontleent van het Zulu-woord voor ’thuis’, bestaat in de basis uit Kaya 25, 45 en topmodel 90.
Daarnaast zijn er twee kleinere modellen beschikbaar: de S12 en C25.

De Kaya is een echte Vivid en doordrenkt met het Vivid DNA. Alle drivers, filters en behuizingen zijn in huis ontwikkeld en gefabriceerd.
Denk ook aan de tapered tubes en een kast die op een soortgelijke manier is vervaardigd als de Giya.

Alle luidsprekers van de Zuid-Afrikaanse luidsprekerbouwer hebben bovendien de herkenbare ronde vormen. “Nature knows best” en “form follows function” zijn ook hier weer de leidende research factoren geweest bij Laurence Dickie. Ronde vormen en het opheffen van paneelresonantie dragen zorg voor het zowel optisch als akoestisch naadloos integreren in de woonomgeving. Evenwel zien ze er qua design wat minder extreem uit dan de eerdere Oval  serie dit om een ruimer publiek aan te spreken. Ze zijn dan ook voor het eerst door een extern designbureau getekend op basis van de akoestische aanwijzingen van Laurence Dickie zelf. 

De Kaya speakers zijn standaard in grijs en wit beschikbaar, maar elke gewilde kleurstelling is mogelijk!