Skip to content

GRIMM AUDIO

Waarom Grimm Audio

Het doel van Grimm Audio met de Grimm MU1 was de meest nauwkeurige audiobron te ontwikkelen. De ervaring is dat het menselijk gehoorsysteem een ​​ongelooflijke gevoeligheid voor afwijkingen vertoont, zelfs onvoorstelbaar kleine afwijkingen lijken hoorbaar.  Digitale audio biedt in principe wel een perfecte weergave. De geluidskwaliteit wordt echter beperkt door de nauwkeurigheid van de implementatie van de fysieke en wiskundige wetten die de conversie van het ene formaat naar het andere beïnvloeden. Grimm Audio streeft ernaar dat alle technische details tot in de puntjes verzorgd zijn, zodat niets de optimale weergave van de muziek in de weg staat.
Onze showroom was dan ook niet compleet zonder de Grimm Audio MU1 die wordt beoordeeld als de beste ter wereld! 

 

Over Grimm Audio

Grimm Audio is een Nederlands merk, opgericht in 2004 en gevestigd in Eindhoven. Het oorspronkelijke doel was om het meesterschap van de grootste geesten van audio-experts te combineren. Alle Grimm Audio-producten hebben het gezamenlijke inzicht van bekende wetenschappers op het gebied van audio-elektronica, akoestiek en fysica, gecombineerd met een intuïtie die voortbouwt op de ervaring van jarenlang gericht luisteren, professionele techniek en audiofiel enthousiasme.

Het eerste product van Grimm Audio, de AD1 discrete 1 bit analoog naar digitaal converter, is nog steeds de maatstaf voor geluidskwaliteit. Een klassiek muzieklabel zoals Channel Classics heeft zijn reputatie met deze converter versterkt. Bij het verfijnen van het AD1-klokcircuit werd de CC1-masterklok ontwikkeld, die wordt gemeten als de laagste jitter-masterklok in de professionele audio-industrie. Het dient als de digitale hartslag van veel studio’s over de hele wereld.

Voor de in Nederland bekende Wisseloord studio’s in Hilversum zijn de Grimm Audio TPR serie studiokabels ontwikkeld, die neutrale prestaties biedt voor een betaalbare prijs. Hun laatste creatie de Grimm Audio MU1-muziekspeler gaat nog een stap verder en voert een nieuwe weg naar perfectie!

Producten / Series

Grimm Audio MU1

Met de Grimm Audio MU1 was het doel van Grimm Audio om een ​​nieuwe maatstaf te zetten in het ontwerp van muziekspelers. Het op Linux gebaseerde computersysteem zorgt voor solide gegevensintegriteit. Het intern ontworpen FPGA-interfacebord, dat het hart van de MU1 vormt, biedt baanbrekende prestatieniveaus in formaatconversie en ontvangt automatische updates wanneer we de grenzen opnieuw hebben verlegd. De MU1 is uitgerust met de voor Grimm kenmerkende ultra-lage jitterklok. Dit is een muziekspeler die de naam Grimm Audio waardig is.
 
De Grimm Audio MU1 is de ultieme streamer / digitale muziekbron. Een weergaloos elegante High-End audiostreamer en -server. De meest nauwkeurige audiobron. Met de Gr imm Audio MU1 was het doel van Grimm Audio een nieuwe maatstaf te zetten in het ontwerp van muziekspelers. Het op Linux gebaseerde computersysteem zorgt voor een solide gegevensintegriteit. De intern ontworpen FPGA-interfacekaart, die het hart van de Grimm Audio MU1 vormt, biedt baanbrekende prestatieniveaus bij formaatconversie en ontvangt automatische updates wanneer de grenzen opnieuw worden verlegd. De Grimm Audio MU1 is uitgerust met de Grimm Audio kenmerkende ultra lage jitterklok.

Zodra een uitstekende geluidskwaliteit is gegarandeerd, wordt de kwaliteit van een muziekspeler bepaald door de gebruikerservaring. Hiervoor is er samengewerkt met Roon Labs, toonaangevend als het gaat om een rijke en boeiende muziekervaring die iedereen aanspreekt. De Grimm Audio MU1 is een Roon Core-server, dus er zijn geen extra installaties nodig. Alles wat je nodig hebt is een Roon account en mobiele telefoon of tablet om deze speler aan te kunnen sturen! De Grimm Audio MU1 is tevens leverbaar met intern geheugen van 2 of 8 terrabyte.