Skip to content

PMC

Waarom PMC?

PMC is van mening dat een goede luidspreker in staat moet zijn om natuurgetrouw  de audiovisuele presentatie van de artiest zonder kleuring weer te geven. PMC luidsprekers zijn de ideale oplossing voor zowel de studio als thuis en beschikbaar in verschillende prijsklasses waardoor ook een mooie instap aangeboden kan worden, hierdoor vinden wij PMC een mooie aanvulling.  

Over PMC

PMC is opgericht in 1991 door Peter Thomas van de BBC en Adrian Loader van FWO Bauch. De combinatie van kennis en een levenslange passie voor muziek leidde tot de productie van PMC’s eerste product, de BB5-A, een actieve hoofdmonitor voor de studio. Dit ontwerp werd opgepikt door de BBC Maida Vale en Metropolis Mastering en blijft de referentie ter wereld, gebruikt door Prince, Stevie Wonder’s Wonderland Studio, Hospital HDTV Broadcast London en voor gerenommeerde klassieke labels als Decca en Harmonia Mundi. Veel van de hedendaagse filmthema’s zijn gemaakt met behulp van PMC, van eminente componisten als Henry Jackman, Thomas Newman, Tyler Bates en John Debney.

PMC is een van de weinige bedrijven die een Emmy® hebben ontvangen voor hun bijdrage aan een uitstekende opname. Met film zou het gemakkelijker zijn om een lijst te maken van de blockbuster-films die geen gebruik maakten van PMC tijdens het proces van muziekproductie en -post! De lijst met films geproduceerd met PMC is eindeloos lang maar een aantal bekende belangrijke titels zijn: Titanic, Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbor, Game of Thrones – TV, Iron Man 1&2, Skyfall, Spiderman 1,2,3 en Pirates of the Caribbean en nog veel meer.

Het idee van PMC over het design is de ideale luidspreker oplossing met de hoogste resolutie mogelijk, zonder kleurverlies en ruis. Het sublieme resolutie niveau wordt bereikt door unequalled R&D naar (ATL™). Dit betekent geavanceerd transmissie lijn luidspreker design en driver unit technologie.

PMC gelooft dat een goede luidspreker instaat moet zijn om de puurste intenties van de artiest en de ultieme audio weergave weer te geven.

Technologie

ATL Tecnology

DIEPER, DUIDELIJKER, SCHONERE BAS

De bron van het legendarische, natuurlijke, realistische geluid van PMC is de Advanced Transmission Line (ATL) bas belasting technologie, die zich over de hele wereld professioneel heeft bewezen.

ATL gebruikt energie die door de baseenheid wordt gegenereerd op een veel intelligentere, efficiëntere manier.

Dankzij het doordachte kastontwerp en niet in de laatste plaats door de topklasse bassdriver ontstaat de indruk dat er een veel groter luidsprekersysteem staat te spelen dan het zeer elegante PMC luidsprekerontwerp doet vermoeden.

Hierdoor biedt PMC onderstaande voordelen:

  • Meer detail en natuurlijker
  • Een vol, rijk geluid op elk volumeniveau
  • Diepere bas uit een kleinere kast

 

PMC’s Laminair™ aerodynamische poort in combinatie met PMC’s ATL aerodynamische kastconstructie brengt audio performance naar een hoger niveau dankzij technologische ontwikkelingen toegepast in de racewereld van F1 tot Le Mans.

Het ATL ontwerp resulteert in luchtverplaatsing op hoge snelheid en onder druk waarbij lucht tubulentie en luchtweerstand sterk worden verminderd, efficiëncy wordt verhoogd en luchtvervorming wordt geëlimineerd. Het samenspel van ATL en PMC’s Laminair™ aerodynamische poort resulteren in een nauwkeurige timing van bass impulsweergave en de grootst mogelijke dynamiek. 

Vele luidsprekerfabrikanten ontwikkelen hun luidsprekersystemen met driver’s van andere (OEM) fabrikanten. Voor PMC is dat nimmer een optie geweest. PMC’s Advanced Transmission Line™ vereisen drivers welke specifiek ontwikkeld zijn voor deze speciale kastconstructie teneinde de hoge resolutie en ultra lage vervorming te garanderen welke PMC-luisteraars van ons verwachten.