Skip to content

Solidsteel

Waarom Solidsteel?

Solidsteel is een Italiaanse fabrikant en gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige audioracks en speakerstands. Alle producten van Solidsteel worden 100% in Italië gemaakt. 

Het assortiment van Solidsteel bestaat uit een reeks modulaire meubels voor audio apparatuur, versterker plateau's, speakerstands en wall shelfs voor draaitafels. Met in totaal ongeveer 90 producten heeft Solidsteel in diverse series en prijsklasses heeft Solidsteel voor bijna iedere situatie wel een gepaste oplossing in huis.

 

Onze Showmodellen

HF-4 Flat Black

Solidsteel HF-4 Audio Rack is een high-end hifi-meubel met vier niveaus, uit Solidsteel’s meest succesvolle Hyperspike serie.

Het ontwerp met vier pijlers is geometrisch gepositioneerd om maximale ondersteuning en minimaal fysiek contact met de omgeving te bieden. De pijlers van het rek zijn gemaakt van hoogwaardige massieve stalen staven, gepolijst door een geavanceerd proces dat een gladde en glinsterende afwerking geeft. Om de noodzakelijke modulaire structuur te bieden, bestaan ​​de frames uit een centraal segment van variabele lengte om aan diverse vereisten te voldoen, waaraan de andere elementen zijn bevestigd die de rest van het ondersteuningsmechanisme vormen. Aan de technische samenstelling worden toegevoegd bevestigingsschroeven, isolerende spikes en ontkoppelingspads, eveneens van massief staal.
Onder de te monteren elementen bevinden zich rubberen O-ringen, vergelijkbaar met een zuigerveer met als doel de pasvorm te verbeteren en tegelijkertijd de overdracht van mechanische energie te verminderen. Dit is het traditionele Hyperspike Vibration Free System, ontworpen door Solidsteel. De HF Audioracks planken zijn verkrijgbaar in zowel mat zwart, glanzend zwart als in glanzend witte afwerking.
De Hyperspike Audio racks van Solidsteel zijn modulair op te bouwen.
Het draagvermogen is 80 kilogram per plank. 

S2-3 Black

Solidsteel S2-serie audioracks bieden audiofiele prestaties voor een geweldige prijs: oerdegelijke stabiliteit en uitstekende isolatieopbrengsten verbeteren de prestaties van elk systeem

De S2-serie is het instapniveau van Solidsteel. Deze modulaire producten zijn ontworpen voor de meest gangbare componentafmetingen en zijn alleen verkrijgbaar in verschillende configuraties: met 3, 4 of 5 planken. Solidsteel S2-serie audioracks bieden ongelooflijke isolatie, verbeterde audioprestaties en rotsvaste stabiliteit in een elegant ontwerp. Vorm volgt functie op S2, aangezien de strakke looks van de lijn passen bij elke esthetiek. Met technologische vooruitgang die zorgt voor een nog beter klinkende en niet-resonante structuur. Ongewenste energie en trillingen kunnen uw rack niet binnendringen.. Onthoud bij de S2-serie: een goed audiorack is net zo essentieel als goede kabels, krachtige versterkers en onthullende draaitafels. Want hoeveel u ook uitgeeft aan uw audio apparatuur, u verspilt uw geld als het niet rust op een ondersteuningsmechanisme dat geweldige isolatie, rotsvaste stabiliteit en trillingsvrije prestaties biedt.

SS-6 Stands

Het historische vlaggenschip van Solidsteel. Het is van cruciaal belang voor de prestaties van monitor luidsprekers om ze op de juiste hoogte te plaatsen. De Solidsteel SS-serie vervult de behoefte met betrekking tot de juiste opstelling en het genot van monitor luidsprekers, en moet in veel opzichten als even belangrijk worden beschouwd als de eenheden die ze ondersteunen. De drie buisvormige steunen eindigen met een gekrompen stalen staaf. De roestvrijstalen spikes zijn verwijderbaar om het frame te kunnen vullen met dempingsmateriaal. De bovenplaat in MDF is verwisselbaar, wat zorgt voor een hoge mate van optimalisatie met het grootste aantal luidsprekers. De ontkoppeling tussen het chassis en de plank wordt bereikt door middel van drie uiterst nauwkeurige stalen kogellagers. De originaliteit van het ontwerp van deze legendarische producten dateert uit 1992, het jaar waarin Solidsteel oprichter Moreno Conti de eerste serieproductie produceerde. Deze unieke statieven worden geassembleerd door middel van een traditioneel lasproces van messing, verstandig uitgevoerd door deskundige handen. De RVS stands worden ook geleverd met “Pata-fix®” om de speakers goed op de bovenplaat te bevestigen.

De SS stands zijn verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes.

Over Solidsteel

Solidsteel is opgericht in 1990 door Moreno Conti en bouwt fraaie audioracks en stijlvolle luidsprekerstands de modellen waarmee Conti de internationale spotlight zocht (en vond) werden met de hand waren gelast volgens de meest precieze en verfijnde technieken voor het metaalvakmanschap. Geen lasnaden in zicht, houten planken van hoge kwaliteit, zuivere lak en gedraaide spikes om de demping van trillingen naar de audiocomponenten te vergemakkelijken. Elementen die essentiële onderdelen van het werkproces zijn geworden, die het unieke van de stands op de markt kenmerken.

Vandaag de dag is Solidsteel sterk vertegenwoordigd in vele landen over de hele wereld en opereert het merk op een volledig onafhankelijke manier op de Europese markt. Eersteklas bouwkwaliteit en materialen, design en technische kenmerken karakteriseren elk Solidsteel product voor de hifi- en pro audio-industrie.
100% Made in Italy.

Producten / Series

VL-3 - Vinyl Record Storage & Hi-Fi Rack
SS Series - Speakerstands
NS Series Speakerstands