Skip to content

MOLA MOLA

Waarom MOLA MOLA?

Het motto van Mola Mola 'Truth Is Beauty' sluit perfect aan als bij de luidsprekers van Vivid Audio waarbij eveneens alles draait om een eerlijke weergave van muziek!  

Over Mola Mola

Mola Mola werd opgericht door Bruno Putzeys (ontwerper) en Jan-Peter van Amerongen (regisseur). Putzeys is bekend in de audiofiele wereld vanwege zijn hypex UCD- en nCore-versterkerontwerpen.

De high-end audio van tegenwoordig draait helemaal om het mixen van circuit-topologieën en -onderdelen met een sonische mix waarvan de ontwerper denkt dit “klinkt goed”. Je zou bijna vergeten dat dichterbij het geluid komen, zoals gemaakt door de kunstenaar, echt betekent dat het herhalingssysteem afhankelijk is van het veranderen ervan.

Het eenvoudig maken van de hardware is waarschijnlijk de moeilijkste manier om audio te maken. Alle eenvoudige circuits veranderen het signaal hoorbaar, dus je moet omgaan met ingewikkelder circuits die dat niet doen. Putzeys berekend dan ook ieder circuit wiskundig en zoekt naar manieren om elke fout te elimineren. Wanneer het praktische circuit meet zoals voorspeld, stop hij met het zoeken naar onverwachte bronnen van kleuring. Deze worden vervolgens opgenomen in de wiskunde en het hele proces wordt herhaald.

Nadat elke fase een onberispelijke prestatie heeft getoond, wordt hetzelfde gedaan met het hele product, en dus worden problematische patches methodisch geroot voordat ze zich verbergen en “hoorbaar maar niet meetbaar” worden.

Het resultaat is iets dat nog nooit is gehoord in high-end audio: versterkers en converters waarvan de output niet kan worden onderscheiden van het ingangssignaal van het oor. Hoe klinkt dat? In een paar woorden: natuurlijk, lenig, rijk en muzikaal opwindend.

“TRUTH IS BEAUTY”

Mola-Mola belichaamt het idee dat, als je alles verwijderd uit de weergave-keten wat geen muziek is, het enige wat overblijft, de muziek is.

PRODUCTEN MOLA MOLA

MOLA MOLA TAMBAQUI – DAC

Op veler verzoek lanceerde Mola Mola de beroemde discrete DAC van de Makua een aparte eenheid stand-alone versie, de Mola Mola Tambaqui.
De Mola Mola Tambaqui DAC is de perfecte upgrade voor bezitters van complete high-end systemen die het karakteristieke geluid van hun bestaande voorversterker willen behouden en tegelijkertijd hun digitale bronnen naar een hoger niveau willen tillen. De converter is een stapel met twee boards. Op het eerste board wordt alle inkomende digitale audio geüpsampled naar 3,125 MHz/32 bits en geconverteerd naar ruisvormige PWM. Op het andere board bevinden zich twee mono DAC's, waarin een discrete 32-traps FIR DAC en een eentraps 4e orde filtering I/V-converter de PWM omzetten in analoog met een adembenemende 130dB SNR. Dit is bijna de theoretische limiet voor 24-bits bestanden en veel verder dan die van zelfs quad-speed DSD. Uniek is dat vervorming onder de ruisvloer blijft, zelfs voor signalen op volledige schaal.

Klik hier voor meer informatie en specificaties van de Mola Mola Tambaqui

 

 

MOLA MOLA MAKUA – Voorversterer

De Mola Mola Makua is in de basisvorm een voorversterker met een programmeerbaar en flexibel aansluitveld. Het chassis, uit massief metaal gefreesd, heeft meer dan voldoende ruimte om extra functies te herbergen zoals bijvoorbeeld een phono-voorversterker add-on en een DAC – Tambaqui add-on. Heel bijzonder is het feit dat de Makua gebruikt maakt van speciaal ontwikkelde discrete versterkermodules, die gebruik maken van een weinig bekende topologie als “single ended driven differential”.
Dit voorkomt met name het doorgeven van ruis en vervorming van versterkertrap naar versterkertrap.
De Mola Mola Makua is verbazingwekkend ongevoelig voor invloeden zoals de kwaliteit van het net en de keuze voor de interlinks. De op relais gebaseerde volumeregeling regelt rechtstreeks de versterking van de eindtrap. Dynamisch bereik en lineariteit van deze opstelling is veel groter dan die van getrapte verzwakkers.
De Mola Mola Makua beschikt over 5 ingangen en deze kunnen zowel voor XLR als voor floating RCA gebruik worden geconfigureerd. optimale vorm.

Klik hier voor meer informatie en specificaties van de Mola Mola Makua

 

MOLA MOLA LUPE – Phonostage

De stand-alone versie van de Mola Mola Phono-trap uit het archief beschikt over 3 single-ended ingangen en één gebalanceerde ingang. Het heeft zowel een gebalanceerde uitgang als een single-ended uitgang. De Lupe met zijn speciale voedin en het toegevoegde “subsonische filter” biedt de veeleisende platenliefhebber de meest nauwkeurige opstelling om de magie van de draaitafel opnieuw te creëren zoals deze bedoeld was. Het display van het bekende “half size chassis” Lupe biedt in één oogopslag informatie over de instellingen.

Klik hier voor meer informatie en specificaties van de Mola Mola Lupe

MOLA MOLA KALUGA – Eind versterker

De Mola Mola Kaluga is gebaseerd op 's werelds meest gewilde klasse-D-technologie: Ncore'. Ongekend lage vervorming, ruis en uitgangsimpedantie combineren tot wat tientallen enthousiaste gebruikers unaniem omschrijven als 'helemaal geen geluidssignatuur'. Gewoon muziek, heerlijke muziek. De twee zogenaamd onaantastbare bolwerken van klasse-A-versterkers zijn bijvoorbeeld lineariteit en uitgangsimpedantie bij hoge frequenties. Op de volgende pagina zijn de uitgangsimpedantie uitgezet als functie van de frequentie en het uitgangsspectrum in een IMD-test met hoog vermogen (400 W), hoge frequentie. In beide gevallen presteert Mola Mola Kaluga beter dan elke eindversterker, ongeacht technologie, bedrijfsklasse of vraagprijs, waarvan dergelijke testresultaten beschikbaar zijn. De dagen van compromitterende energie-efficiëntie voor audioprestaties zijn eindelijk voorbij: de Mola Mola Kaluga levert definitieve audioprestaties met energie-efficiëntie als bonus.

Klik hier voor meer informatie en specificaties van de Mola Mola Kaluga