Skip to content

ARCAM VERSTERKT DE RADIA-SERIE MET NIEUWE STREAMINGSYSTEMEN EN DIGITALE AUDIOSPELER

Arcam heeft drie nieuwe toevoegingen aan de ARCAM Radia Series onthuld. De ARCAM ST25 is een digitale audiospeler die is ontworpen om de prestaties van op afzonderlijke apparaten gebaseerde opstellingen te maximaliseren. Hieraan toegevoegd zijn de ARCAM SA35 en ARCAM SA45 alles-in-één systemen die Klasse G-versterking en muziekstreaming in hoge resolutie integreren om compromisloze audio te leveren vanuit afzonderlijke chassisontwerpen.

Het nieuwe trio brengt de Radia-serie naar acht modellen, naast de A5-, A15- en A25-versterkers, de CD5-discspeler en de ST5-muziekstreamer. De ST25 bouwt voort op de erfenis van zijn voorganger, de bekroonde ST60, die bekend staat om het stellen van nieuwe normen bij zijn debuut in 2020. De SA35 en SA45 markeren de volgende evolutie van ARCAM’s veelgeprezen alles-in-één systemen, als opvolger van de baanbrekende SA30. Door gebruik te maken van ARCAM’s nieuwste 5e generatie Klasse G-versterking en het nieuwe streamingplatform, verleggen de SA35 en SA45 de grenzen verder en leveren ze uitstekende luister- en gebruikerservaringen.

Vlaggenschipstreamer
De ST25 is ARCAM’s topmuziekstreamer, die de kenmerkende stijl van de Radia-serie belichaamt en binnenin een frisse benadering toepast. Voortbouwend op de successen van de ST60 introduceert de ST25 een groot aantal nieuwe technologieën, waaronder een nieuw digitaal audio- en streamingplatform, een opnieuw ontworpen lineaire toroïdale voeding en een verbeterde gebruikersinterface, inclusief een groot, hoog-resolutie kleurendisplay.

Onder de motorkap beschikt de ST25 over een zorgvuldig ontworpen lay-out, inclusief een grondvlak dat het hele bord beslaat, waardoor ruis en interferentie effectief worden afgevoerd van de gevoelige audiocomponenten. Uitgerust met de nieuwste Hyperstream IV DAC-topologie van ESS, maakt de ST25 ook gebruik van een nieuwe lineaire ringkerntransformatorvoeding, die helpt om in het hele apparaat lagere geluidsniveaus te handhaven. Aan de voorkant is de ST25 voorzien van een 6,5-inch hoog-resolutiedisplay. Hij maakt naadloos verbinding met uw Wi-Fi-netwerk met behulp van de ARCAM Radia-installatie-app en biedt afspeelopties via Apple Airplay, Google Chromecast, Spotify Connect, Tidal Connect en Roon. De ST25 bevat ook een besturingslink voor ARCAM Radia-versterkers, waardoor de twee componenten het geluid kunnen versterken dankzij de voordelen van geïsoleerde componenten met individuele voedingen. De ST25 is een opvallende keuze voor audiofielen en de duidelijke keuze om samen te werken met de geïntegreerde A25.

Streaming-krachtpatsers
De SA35- en SA45-modellen integreren het nieuwste streamingplatform van ARCAM, vergelijkbaar met de technologie in de ST25, en combineren deze met de 5e generatie Klasse G-versterking van de Cambridge-maker om twee uitzonderlijke alles-in-één systemen te creëren. Voeg uw favoriete luidsprekers toe en u beschikt direct over een hifi-systeem dat eersteklas audio-ervaringen levert.

De SA35- en SA45-modellen omarmen zowel klassieke als moderne audio-opstellingen. Uitgerust met een schakelbare MC/MM (moving coil/moving magnet) phono-versterker, integreren ze naadloos met draaitafels voor een authentieke vinylervaring. Bovendien vereenvoudigt HDMI ARC-ondersteuning kabelverbindingen en apparaatbediening voor gebruikers die compatibele tv’s aansluiten. Verwacht een probleemloze installatie en bediening. Als het om draadloze apparaten gaat, zorgt de tweeweg aptX Adaptive Bluetooth-module voor een uitzonderlijke geluidskwaliteit, of u nu muziek naar uw systeem streamt of luistert via een Bluetooth-hoofdtelefoon.

Geïnspireerd door de A49, een voormalige tweekanaalsgigant, beschikt de SA45 over volledig gebalanceerde digitale en analoge audiopaden, een opnieuw ontworpen voeding en ARCAM’s 5e generatie Klasse G-versterking, die een indrukwekkend vermogen van 180 watt per kanaal levert bij 8 ohm en 300 watt bij 4 ohm. Met een 8,8-inch hoog-resolutiedisplay, Bluetooth 5.2-connectiviteit, subwooferuitgangen en Dirac Live Room Correction is de SA45 een serieus stukje hifi. De SA35 biedt 120 watt per kanaal bij 8 ohm en 220 watt bij 4 ohm, beschikt over een 6,5-inch hoog-resolutiedisplay en komt overeen met de SA45 wat betreft streamingmogelijkheden en Dirac-gereedheid. Beide modellen worden geleverd met een meetmicrofoon en een afstandsbediening om te helpen bij de kalibratie van de ruimte.

“We waren echt onder de indruk van de enthousiaste ontvangst die onze eerste Radia Series-modellen kregen van zowel consumenten als de handel. Het was echt bevredigend om te zien hoe mensen onze frisse kijk op hifi omarmden,” zegt Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning HARMAN Luxury Audio. “Onze ingenieurs hebben onvermoeibaar gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe toevoegingen, en de resultaten zijn uitzonderlijk: onberispelijk ontwerp, strakke esthetiek, gebruiksvriendelijke functies en uitstekende prestaties. We kunnen niet wachten om dit trio op de markt te introduceren – het zijn waardige toevoegingen aan de ARCAM-familie.”

ARCAM heeft de drie nieuwe Radia-modellen officieel onthuld tijdens de HIGH END-audioshow op 9 mei in het MOC in München, Duitsland. Alle ARCAM Radia-modellen zijn voorzien van plasticvrije verpakkingen. De nieuwe producten zijn vanaf september 2024 bij ons verkrijgbaar .

Prijzen
ARCAM ST25: €1.799
ARCAM SA35: €3.499
ARCAM SA45: €4.999

Nieuwe Vivid Audio Moya M1

Vivid Audio heeft zijn nieuwste meesterwerk onthuld – de Moya M1. Als het vlaggenschip van Vivid Audio, belooft de Moya niet alleen geluid van ongeëvenaarde kwaliteit, maar ook een revolutie in audioprestaties.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *